Przejdź do głównej treści Przejdź do wyszukiwarki

PODPROGRAM 2019 – efekty

Utworzono dnia 25.11.2020

FUE

 

PODPROGRAM 2019 – efekty

  1. Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Mikołajkach Pomorskich z terenu województwa pomorskiego przy współpracy Bankiem Żywności w Tczewie realizowała/ło Program Operacyjny Pomoc Żywnościowa Podprogram 2019 współfinasowany z Europejskiego Funduszu Pomocy Najbardziej Potrzebującym, którego celem było zapewnienie najuboższym mieszkańcom Polski pomocy żywnościowej oraz uczestnictwa w działaniach w ramach środków towarzyszących w okresie  grudzień 2019 – wrzesień 2020.
  2. Osoby potrzebujące otrzymały bezpłatnie artykuły spożywcze:
  • warzywne i owocowe (groszek z marchewką, fasola biała, koncentrat pomidorowy, buraczki wiórki, sok jabłkowy, powidła śliwkowe);
  • skrobiowe (makaron jajeczny, makaron kukurydziany bezglutenowy, ryż biały, kasza gryczana, herbatniki maślane),
  • mleczne (mleko UHT, ser podpuszczkowy dojrzewający),
  • mięsne (szynka drobiowa, pasztet wieprzowy, filet z makreli w oleju),
  • cukier (cukier biały, miód wielokwiatowy),
  • tłuszcze (olej rzepakowy),
  • dania gotowe (gołąbki w sosie pomidorowym )

2. Pomoc żywnościowa trafiła 400  osób znajdujących się w trudnej sytuacji życiowej z terenu        województwa pomorskiego

3. Wydaliśmy osobom potrzebującym:

23 212,76 ton żywności;

1600 paczek żywnościowych;

                0 posiłków;

4. W ramach Podprogramu 2019 dla 70 osób korzystających z pomocy żywnościowej przeprowadzono  4 warsztaty edukacyjne w ramach działań towarzyszących:

  • edukacji finansowej – 1 spotkań dla 15 uczestników
  • żywieniowo dietetycznych – 1 spotkanie dla 17 uczestników
  • Kulinarnych - 1 spotkanie dla  17 uczestników
  • Niemarnowania żywności – 1 spotkanie dla 21 uczestników
  • Innych działań aktywizujących – 0 spotkań dla 0 uczestników

Nie odnaleziono wydarzeń w wybranym okresie.

Zegar

Imieniny